Goedadresje
Meer info
...
Bel nu
...
Contactformulier
...
Bijzondere sauzenIndische keukenIndische rijsttafel productenKroepoek tokoMarinadesSambal soortenSurinaamse rijsttafel productenTraditionele pindasausWokpakketten

Atjar

Bawang goreng

Boemboes

Emping

Gebakken aardappel frietjes

AdvertorialAanmelden & adverteren

De oosterse prins, Den Haag (Zuid-Holland)

Onze traditionele producten voor de Indische keuken zijn zowel in de toko als in de webshop te koop

Wij zijn specialist op het gebied van de Indische keuken. Bijna alle producten maken wij in eigen huis volgens traditioneel recept zoals spekkoek, emping en bamboes. Daardoor bent u verzekerd van kwaliteit. De Indische keuken kent invloeden van de Indonesische en Chinees-Indonesische eetcultuur. Het resultaat mag er dan ook zijn. Bezoekt u onze webwinkel of koop onze producten in een toko. Op onze site staan tal van verkooppunten.

Zoals het Nederlands menu bestaat uit aardappels, vlees en groenten, bestaat de Indische rijsttafel uit witte rijst met diverse gerechten van kip, vlees, vis, eieren en veel groenten. Door de diversiteit aan kruiden, specerijen en groenten is de Indische keuken gevarieerder dan de Nederlandse keuken. Er is meer keuze en laten we eerlijk zijn, een Indische rijsttafel is toch heerlijk! Vindt u ook niet?

Is er verschil tussen de Indische en Indonesische keuken?

Jazeker, want in tegenstelling tot wat velen denken, is de Indische keuken niet hetzelfde als de Indonesische keuken. Toch kan het niet helemaal los van elkaar worden gezien, omdat de invloeden vanuit de Indonesische keuken duidelijk zichtbaar zijn. We nemen als voorbeeld nasi goreng. In de Indische keuken is dit een hoofdrecht, maar de Indonesische keuken ziet dit slechts als een bijgerecht.

Traditionele spekkoek

De Indische keuken kent (nog) amper Europese invloeden. Een populaire lekkernij uit deze keuken is onder andere spekkoek. De samenstelling is bedacht tijdens de koloniale tijd in Nederlands Indiƫ. De koek heeft twee verschillende kleuren lagen en die zitten om en om in de koek verwerkt. Alleen een ervaren kok kan dit klaarmaken. Daarom kunt u deze pure, verse Indische lekkernij nu ook online kopen.

Als specialist in producten voor de Indische keuken kunt u natuurlijk nog veel meer bij ons online bestellen of in de toko kopen. Wij hebben een geheel eigen productlijn en de naam is: de Oosterse Prins. Een kleine greep uit ons assortiment:

 • Atjar
 • Bawang goreng
 • Boemboes
 • Emping
 • Gebakken aardappel frietjes
 • Gebakken uien
 • Gezuiverde tamarinde
 • Kentang naturel
 • Remeyek
 • Seroendeng
 • Tjandi mas

De meeste producten komen u waarschijnlijk wel bekend voor, zeker als u regelmatig in Indische restaurants eet. In onze webwinkel treft u in ieder geval bij ieder product een korte omschrijving aan, zodat u weet waar u het voor of bij kunt gebruiken. Vaak denkt men dat de Indische gerechten pittig of scherp moet zijn, maar niets is minder waar. De gerechten kunt u zo scherp maken als u wilt door bijvoorbeeld de sambal achterwege te laten of wat minder kruiden te gebruiken.

Producten volgens traditioneel recept

De traditionele Indische keuken is zeer bewerkelijk. Het is een kwestie van verfijning, verwenning en smaakbeleving. Onze kant en klare producten zijn gemaakt naar traditioneel recept, zodat wij het u toch een beetje makkelijker kunnen maken als u een rijsttafel wilt bereiden. In ons assortiment treft u niet alleen kant en klare producten aan, maar ook bijvoorbeeld basismixen en bijgerechten zoals kroepoek en atjar.

De Indische producten die wij leveren zijn erg smaakvol, ambachtelijk bereid en gewild bij de consument. Wij leveren aan bedrijven zoals de detailhandel, restaurants maar ook particulieren kunnen onze producten kopen, in de toko of in onze webwinkel. Wilt u meer informatie, neemt u dan contact met ons op. Wilt u een bestelling plaatsen? Dan kunt u dit direct online doen.