Goedadresje
Meer info
...
Bel nu
...
Contactformulier
...
Bijzondere sauzenIndische keukenIndische rijsttafel productenKroepoek tokoMarinadesSambal soortenSurinaamse rijsttafel productenTraditionele pindasausWokpakketten

Surinaamse sambal

Indische sambal

Groothandel

AdvertorialAanmelden & adverteren

De oosterse prins, Den Haag (Zuid-Holland)

Onze groothandel maakt op traditionele wijze verschillende Indische en Surinaamse sambal soorten

Als specialist in oosterse producten maken wij verschillende soorten sambal in eigen huis. Ze worden gemaakt naar traditioneel receptuur, en er wordt alleen gebruik gemaakt van de lekkerste verse ingrediënten zoals pepers, rawit en djeroek. Onze sambal is in diverse verpakkingsmaten verkrijgbaar. Er zijn zoveel verschillende soorten sambal te koop dat wij het ons goed kunnen voorstellen dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Wij leggen u aantal verschillen uit of kijkt u op onze website. U vindt daar een scala aan mogelijkheden.

Sambal soorten

Er zijn veel verschillende soorten sambal van zoet tot pittig bij ons te koop. Deze wordt gebruikt om bijvoorbeeld Indische of Surinaamse gerechten nog lekkerder te maken. Maar het kan ook gebruikt worden bij het koken. Op deze manier kan er een bijzondere smaak aan een gerecht worden gegeven. Maar welke moet u nu kopen….we leggen u graag de verschillen uit, want het is belangrijk de juiste sambal bij het juiste gerecht te gebruiken.

Surinaamse sambal

We beginnen met de Surinaamse sambal. Deze heeft een zachte smaak waar u heerlijke gegrilde kip of kip in de oven mee kan maken. Uiteraard past deze traditionele sambal bij allerlei exotische gerechten. Het is lekker pittig!

Sambal badjak

Deze Indische sambal is in twee varianten te koop. De een is pittig en de ander wat milder van smaak. Beiden hebben ze een lekkere kruidige smaak. Het wordt gemaakt van vers gemalen lomboks en op smaak gebracht volgens traditioneel recept. Past prima bij vleesgerechten, in jus en in sauzen, maar ook op een boterham met kaas. Aan het laatste had u vast nog niet gedacht, maar het smaakt heerlijk. Probeert u het maar eens.

Sambal brandal

Dit is een milde, hartige gebakken sambal met een lichte notensmaak. Dit komt door de kemerinoten die veel in de Indische keuken wordt gebruikt. De kemirinoot is het zaad van de kemiriboom en wordt ook wel ‘candlenut’ genoemd. Het is een licht crème-achtige vrucht met zeer oliehoudende noten. Klein gemaakt worden ze ook wel eens toegevoegd aan een gerecht tijdens of voor het koken. We zijn u bijna vergeten te vertellen dat sambal soms gebakken wordt en soms niet. Meestal wordt sambal wel gebakken om het een minder scherpe smaak te geven. Ongebakken sambal is heel erg sterk van smaak. Veel Europeanen vinden dit te sterk en kiezen daarom liever voor gebakken sambal.

Sambal djeroek

De frisse, luchtige, smaak van sinaasappel en citroen maakt sambal djeroek zeer geschikt voor gerechten met vis. Vroeger waren visgerechten veel minder populair dan tegenwoordig. Het bereiden van meer visgerechten is een bewuste keuze, want vis is niet alleen lekker maar ook nog eens gezond. Met wat sambal djeroek erbij heeft u een heerlijke maaltijd.

Sambal manis

Dit is wellicht de meeste bekende (zoete) sambal. Sambal manis is heerlijk bij een oosterse maaltijd maar past ook prima bij snacks, op kaas, bij groenten en door de omelet. Prima te gebruiken bij een gerecht zoal foe yong hai.

Sambal oelek

De sambal oelek is een basis sambal. Eigenlijk kunt u deze overal bij gebruiken. Het geeft een oosters tintje aan een maaltijd, zonder dat pittig wordt. Ook prima te gebruiken bij het bakken van wokgroenten!

Sambal peteh

Een heerlijke sambal met petehbonen. Echt een sambal.... voor de liefhebber! Het smaakt mild en zoet. De petehbonen komen van de parkia speciosa boom uit Indonesië. De petehboon is een peulvrucht die in de Indische keuken veel gebruikt wordt, maar ook in andere keukens in Zuidoost-Azië. Het geeft een bijzondere smaak aan deze sambal.

Sambal trassi

Het is een sambal op basis van lomboks met garnalenpasta die in Suriname erg populair is. Men kan het gebruiken in elke maaltijd, maar het wordt ook weleens gereserveerd bij een salade. Een topper!

Onze webshop

In onze webwinkel kunt u al deze sambal soorten online bestellen, maar u kunt ook naar een toko bij u in de buurt gaan. Kijkt u maar eens naar onze verkooppunten. Er zit er vast ook één bij u in de buurt. Het enige wat u hoeft te doen is uw postcode in te voeren en de rest wijst vanzelf. Wij zijn al ruim vijftig jaar gespecialiseerd in het maken van producten voor de Indische en Surinaamse keuken. Bij ons treft u sauzen en sambal soorten aan gemaakt volgens oude traditionele recepten zoals de nog ouderwetse sambals, maar ook de Indonesische sambal is bij ons te koop Combineer bijvoorbeeld uw eigen kookkunsten eens met onze producten uit de toko. Wilt u meer weten over één van onze producten, neemt u dan gerust contact met ons op. Wilt u direct een bestelling doen in onze webwinkel? Onze winkelwagen staat voor u klaar! Voor de prijs hoeft u het niet te laten.