Goedadresje
Meer info
...
Bel nu
...
Contactformulier
...
Bijzondere sauzenIndische keukenIndische rijsttafel productenKroepoek tokoMarinadesSambal soortenSurinaamse rijsttafel productenTraditionele pindasausWokpakketten

Surinaamse pindakaas

Indische pindasaus

Kant en klare satésaus

AdvertorialAanmelden & adverteren

De oosterse prins, Den Haag (Zuid-Holland)

In onze webwinkel kunt Surinaamse en Indische pindasaus online bestellen volgens traditioneel recept!

U kunt bij onze groothandel kant en klare satésaus online kopen, maar ook een basismix bestellen om thuis of elders Surinaamse of Indische pindasaus te maken. Onze producten zijn bereid met verse ingrediënten en dit proeft u! Surft u maar eens naar onze webshop of bezoek één van onze verkooppunten. Op onze website kunt u de dichtstbijzijnde toko vinden. Het enige wat u hoeft te doen is uw postcode in te vullen! Wilt u de verschillen tussen de verschillende sauzen, leest u dan eens verder.

Indische satésaus online kopen

De Indische keuken kent vele soorten groenteschotels. Ieder met zijn eigen specifieke ingrediënten, bereidingswijze én … natuurlijk pindasaus. De naam zegt het eigenlijk al, het hoofdbestanddeel van deze saus is pinda’s. Bij sommige sauzen worden de pinda’s vervangen door pindakaas en door toevoeging van melk of kokosmelk ontstaat er zo een lekker saus.

Deze kunt u op smaak brengen door eventueel wat sambal bij te voegen. De bekendste Indische en Surinaamse groentegerechten waarbij satésaus niet mag ontbreken zijn wel gado-gado, lotek en petjel.

Gado gado

Dit is een echt typisch Indisch, Surinaams groentegerecht. Het bestaat uit een mix van groenten zoals kousenband (meestal wel te koop in een toko) of sperziebonen, wortels, taugé, tofu en wortels met een gebakken ei, schep pindasaus en gekruimelde kroepoek. Het wordt meestal gegeten met rijst, maar kan ook goed in combinatie met nasi of bami.

Lotek

Lotek wordt wel het Javaanse broertje van gado gado genoemd. Het is ook een groentegerecht met satésaus maar zowel de soort groenten als de pindasaus verschillen. Meestal worden er geen eiwitbronnen zoals ei, tempeh of tofu aan dit gerecht toegevoegd.

Bij de bereiding van de groenten wordt ook laos, knoflook en trassi gebruikt. In de satésaus wordt meestal het sap van limoenen gesprenkeld en trassi toegevoegd. Trassi is een gedroogde garnalenpasta die veel in de Indische keuken wordt gebruikt. Het geeft een bijzondere, mysterieuze smaak aan de saus.

Petjel of petjil?

De Indonesiërs noemen dit gerecht petjel en de Surinamers petjil. Het is een groentesalade waar een koude satésaus overheen wordt gegoten. De gebruikte groenten, zoals sperziebonen, witte kool en taugé worden maar heel even gekookt waardoor alle vitamines zoveel mogelijk behouden blijven.

Het is een heerlijke maaltijd bij warme temperaturen! Er hoort een pikante pindasaus bij. Kijkt u maar eens in onze webwinkel. U kunt hier een uitstekende droge basismix vinden voor het maken van zo’n pikante satésaus.

Traditionele Surinaamse pindakaas

De Surinaamse keuken is net zo divers als de Indische keuken, maar Surinamers houden meer vast aan traditionele eetgewoonten. In Suriname vormt de maaltijd het hoogtepunt van de dag en er wordt ook ruim de tijd voor genomen in de keuken. Bekende gerechten zijn onder andere: roti, rijst met bruine bonen, moksi meti, tjauw min en uiteraard bami en nasi.

En daarbij hoort….échte Surinaamse pindakaas. Hierin zitten onder andere de volgende ingrediënten: pinda’s, suiker, citroenzuur en tamarinde. Tamarinde zijn lange, bruine peulvruchten en hebben een zurig aromatisch smakend vruchtvlees.

Dit geeft een bijzondere smaak aan de Surinaamse pindakaas. Ook u kunt hier van genieten door deze eenvoudig in onze online webshop te bestellen. Voor de prijs hoeft u het niet te laten.

Kant en klare pindasaus

Er zijn van die dagen dat u weinig tijd of zin heeft om te koken, maar u wilt toch een lekkere satésaus. Koopt u dan onze kant en klare pindasaus. Even in de magnetron….en klaar is kees! Binnen een handomdraai heeft u een lekkere maaltijd mét saus op tafel staan. Het is een traditionele satésaus waar u uw gezin of gasten zeker een plezier mee zult doen. Ook verkopen wij Indonesische pindasaus.

Onze groothandel

Onze groothandel bestaat al sinds 1965 en wij richten ons op producten voor in de Surinaamse en Indische keuken. Wij hebben talloze verkooppunten in Nederland, de zogenoemde toko’s, waar u onze producten kunt kopen. Als u een grotere bestelling wilt plaatsen, kunt u dit ook doen in onze webwinkel. Wij komen de bestelling dan netjes op het door u opgegeven adres afleveren. Net zo makkelijk, toch?

Wij maken de allerlekkerste pindasauzen. Het is een ware smaakbeleving. Dat komt niet alleen door onze bereidingswijze, maar ook omdat wij uitsluitend verse ingrediënten gebruiken. In onze webshop vindt u vele soorten sauzen en voor iedere groenteschotel hebben wij wel een lekkere pindasaus, geheel volgens traditioneel recept gemaakt. Ieder met zijn eigen specifieke smaak.

Om het verschil te proeven moet u ze eigenlijk allemaal een keertje proberen. Als u verder kijkt ziet u dat wij nog veel meer verkopen. Wilt u advies ter plekke, breng dan eens een bezoekje aan een toko. Er zit er vast wel eentje bij u in de buurt. U bent van harte welkom.Tot ziens.